Bedrijf

De Linde Haardhout is een maatschappelijk geïnspireerd bedrijf dat al vanaf 1975 actief is in het bezorgen van openhaardhout. Dit doen wij door heel Nederland. Vanaf september 2010 gelden aangepaste leveringsvoorwaarden voor  Drenthe, Friesland en Groningen. In deze provincies leveren wij alleen indien wij voldoende bestellingen hebben voor een volle vrachtwagen. De levertijd voor deze provincies kan dus langer dan gebruikelijk zijn.

De eerste jaren deed De Linde zowel de productie als de bezorging van het haardhout geheel zelf. Echter door de snelle groei van het bedrijf kwamen zij voor de keus om de productie uit te besteden en zich volledig te richten op een snelle en efficiënte bezorging. Dit werd mogelijk gemaakt door de inmiddels opgebouwde klantenkring. Deze was zo gegroeid dat in vrijwel elke regio in Nederland een dicht netwerk van tevreden klanten was ontstaan. Wat de bezorgmogelijkheden vergrootten.

De inkoop van het hout geschied bij rondhoutbedrijven. Dit hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en wordt in het najaar gekapt. De aangeleverde stammen worden gezaagd en gekloofd. Dit gezaagde en gekloofde hout wordt gestapeld op pallets en ligt vervolgens te drogen.

In de eerste jaren werd het hout verwerkt bij de sociale werkplaats van Larcom bedrijven in Dedemsvaart. Later gingen wij over naar andere zorgboerderijen. Waar zorgvragers met veel plezier en onder professionele begeleiding werken. Om voldoende voorraad te houden in drukke tijden wordt een deel van het hout elders gekloofd.