Bedrijf

De Linde Haardhout is een maatschappelijk verantwoord bedrijf dat al vanaf 1975 actief is in het leveren van openhaardhout. Dit doen wij door heel Nederland. Vanaf september 2010 gelden aangepaste leveringsvoorwaarden voor Drenthe, Friesland en Groningen en Limburg. In deze provincies leveren wij alleen indien wij voldoende bestellingen hebben voor een volle vrachtwagen. De levertijd voor deze provincies kan dus langer dan verwacht zijn.

De eerste jaren deed De Linde zowel de productie als de bezorging van het haardhout geheel zelf. Echter door de snelle groei van het bedrijf waren zij voor de keuze om de productie uit te schakelen en zich volledig te richten op een snelle en geleidelijke levering. Dit werd mogelijk gemaakt door de volgende bevestigde klantenkring. Deze is zo gegroeid dat in elke regio in Nederland een dicht netwerk van tevreden klanten is ontstaan. Wat de bezorgmogelijkheden vergrootten.

De inkoop van het hout geschiedt door rondhoutbedrijven. Dit hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en wordt in het najaar gekapt. De geleverde inspanningen worden gezaagd en gekloofd. Dit gezaagde en gekloofde hout wordt gestapeld op pallets en vervolgens te drogen gelegd.

I